top of page
VO_campagnebeeld_210826.jpg

PERSPAGINA

SANDERHAZEN_JelleJansegers_COT_11-10-1326.jpg
Vlaamse Ondernemers op duurzaamheidstour door Vlaanderen
Vlaamse scholieren ontdekken samen met ministers duurzame karakter van ondernemingen

Met een roadshow doorheen de vijf Vlaamse provincies laten de Vlaamse Ondernemers – 19 Vlaamse werkgevers-en sectororganisaties – ministers en jongeren zelf ontdekken welke positieve impact bedrijven hebben op de klimaatuitdagingen. Vandaag bezocht Vlaams minister-president Jan Jambon Luminus en LS Bedding. De ondernemingen tonen dat duurzaam ondernemen echt in het DNA zit van Vlaamse bedrijven. In elke Vlaamse provincie krijgen twee bedrijven een delegatie over de vloer met werkgevers, een Vlaamse minister en een klas scholieren of studenten uit de buurt. De bedrijven vormen een staalkaart van de diverse sectoren en beroepsgroepen in Vlaanderen. Alle verplaatsingen tijdens de duurzaamheidstour gebeuren met een hybridebus van De Lijn.

"We willen jongeren inspireren om te kiezen voor een studierichting waarmee ze kunnen meebouwen aan een duurzame toekomst voor onze economie", klinkt het bij de Vlaamse ondernemers.

Voka

“Duurzaamheid is in elke bestuurskamer een topprioriteit. In deze duurzaamheidstour laten de ondernemingen zien hoe zij concreet hun bedrijfsvoering aanpassen aan de klimaatuitdagingen. Er is nog een hele weg af te leggen om te komen tot een CO2-arme economie. We hebben de nieuwe generatie nodig om te kunnen blijven innoveren. We zijn dan ook blij met de interesse van scholen in heel Vlaanderen voor deze duurzaamheidstour”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

 

De jongeren zijn scholieren uit de derde graad secundair of eerstejaars studenten hoger onderwijs uit de provincie waar de Vlaamse Ondernemers die dag halt houden. De jongeren worden begeleid door Technopolis. Het diverse gezelschap rijdt rond in een speciaal omgebouwde hybride bus van De Lijn.

 

Technopolis

De deelnemende scholen kregen in aanloop naar de duurzaamheidstour een werknemer van het bedrijf dat ze zullen bezoeken voor de klas. Tijdens de bedrijfsbezoeken worden de jongeren begeleid door medewerkers van Technopolis.

“Net als de deelnemende bedrijven wil Technopolis jongeren ervan overtuigen dat iederéén een steentje kan bijdragen aan een duurzame toekomst. We twijfelden dan ook geen seconde om voor het tweede jaar op rij op de bus van de ‘Vlaamse Ondernemers’ te springen. We helpen deze bedrijven graag om hun boodschap te verspreiden bij jongeren. Dit doen we net als vorig jaar via onze flitsende vlogs op YouTube en andere kanalen die populair zijn bij jongeren”, zegt Stephane Berghmans, CEO Technopolis.

De Lijn

Alle verplaatsingen tijdens de duurzaamheidstour gebeuren in een speciaal bestickerde hybride bus van De Lijn. 

“Vanzelfsprekend vormt duurzaamheid de komende jaren ons stokpaardje. Bij De Lijn staat duurzaamheid zowel voor een totale vergroening van ons wagenpark en onze infrastructuur, als voor het verduurzamen van onze processen en bedrijfscultuur. De samenwerking met de verschillende actoren in het mobiliteitsveld is daarbij van cruciaal belang. Vanuit die optiek is De Lijn dit prachtige initiatief dan ook bijzonder genegen, en zetten we graag onze schouders eronder”, zegt Ann Schoubs, directeur-generaal van De Lijn.

Van elk bedrijfsbezoek wordt ook een verslag gemaakt dat te bewonderen zal zijn op www.detoekomstwerkt.be

 

==

Praktische informatie Vlaamse Ondernemers – Tour Klimaat en Energie

 

Maandag 11 oktober – Oost-Vlaanderen
Vlaams minister-president Jan Jambon en studenten van de Hogeschool Gent op bezoek bij Luminus & LS Bedding.

 

Woensdag 13 oktober – West-Vlaanderen
Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw Hilde Crevits en het Maerlant Atheneum Blankenberge op bezoek bij International Car Operators & Daikin.

 

Donderdag 14 oktober – Limburg
Vlaams minister van Energie, Omgeving en Justitie Zuhal Demir en het Technisch Heilig-Hartinstituut uit Tessenderlo op bezoek bij Borealis/Biostroom en Out Of Use.

Dinsdag 19 oktober – Vlaams-Brabant 
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en het het Go! Atheneum De Ring op bezoek bij AB Inbev & Rein4ced.

 

Donderdag 21 oktober – Antwerpen 
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen Bart Somers en Kogeka Sint Jozef Geel op bezoek bij Nike & AGC Glass Europe.

Wie zijn de Vlaamse Ondernemers?
De Vlaamse Ondernemers is een samenwerkingsverband tussen 19 Vlaamse sectororganisaties en heeft o.a. als doel om de belangen van de Vlaamse ondernemingen  zo goed als mogelijk te behartigen door een efficiënte samenwerking tussen de sectoren m.b.t. de thema’s die tot de Vlaamse bevoegdheid behoren. De leden van het platform zijn Agoria Vlaanderen, de Belgische Petroleumfederatie, Comeos, essenscia Vlaanderen, Febeg, Febetra, Febiac, Federgon, Fedustria Vlaanderen, Fevia Vlaanderen, Denuo, Indufed, Staalindustrie Verbond, Traxio, Vlaamse Confederatie Bouw, Vlozo, Voka vzw, Voka Zeehaven en Werkgeversfederatie voor de internationale handel, vervoer & logistiek.

==

 

Pers is zeker welkom tijdens de bedrijfsbezoeken, maar wegens verschillende veiligheidsvoorschriften is het verplicht om in te schrijven via info@detoekomstwerkt.be 

BEELDMATERIAAL : 

bottom of page