top of page

Al honderd jaar glas bij AGC Glass Europe

Updated: Oct 22, 2021

De omgeving rond Mol staat bekend om zijn wit zand, een natuurproduct waar AGC Glass Europe ook bijzonder dankbaar voor is. “Dankzij dat zand kunnen wij al honderd jaar glas maken. Zie je ergens glas, in een auto of gebouw? Dan is de kans groter dan één op vier dat het van bij ons komt!”
Bij AGC in Mol wordt vlakglas geproduceerd, voor de bouwsector maar ook voor de automobielindustrie, de elektronicamarkt en de medische sector. Bovendien worden er ruiten geassembleerd voor dubbele of drievoudige beglazing in de woningbouw. AGC is uniek in zijn productengamma en heeft hoogtechnologische processen die zelfs wereldwijd alleen in Mol terug te vinden zijn. “Je ziet het niet aan de buitenkant van onze gebouwen, maar net als bij de mens zit de schoonheid van ons bedrijf vanbinnen. Met onze producten kan je tot acht keer meer CO2 besparen dan de CO2 die wij zelf nodig hebben om deze producten te produceren. Zeg nu zelf: dat is toch indrukwekkend?” Ze zijn bij AGC in Mol terecht trots op hun producten.


“Niets beter dan onze producten om energie en CO2-uitstoot te besparen!”

AGC Mol is al sinds 1922 een toonaangevende speler op de glasmarkt. Maar niet enkel hun product is duurzaam. Het bedrijf doet zelf ook heel wat inspanningen om de duurzame kaart te kunnen trekken. Zo verwerken ze hun glasafval volledig zelf en hebben ze een aanvraag lopende om een eigen windturbine op hun site te mogen plaatsen.


Op dit moment biedt AGC Mol werkgelegenheid aan meer dan zeshonderd mensen. Maar het is niet de bedoeling dat het daarbij blijft: “Wij groeien en zijn dus constant op zoek naar jonge, nieuwe medewerkers. Deze jongeren kunnen ons een nieuwe boost geven. Hun ideeën zijn dikwijls anders dan de ideeën van de iets oudere generatie.” Het is glashelder: om te innoveren heeft AGC jongeren nodig die de richting willen wijzen.
 


 

Op donderdag 21 oktober bezoekt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen Bart Somers samen met een klas van KOGEKA Sint-Jozef Geel AGC Mol. De minister en de studenten zullen kennis maken met de verschillende duurzame oplossingen die er geproduceerd worden en met de toepassing ervan in ons dagelijks leven.

Comments


bottom of page