top of page

Duurzaam op weg met REIN4CED

Updated: Oct 20, 2021

Bij REIN4CED produceren ze carbon fietsframes voor verschillende Europese merken. Momenteel zijn ze druk aan het werk voor de lancering van twee frames voor diverse mountainbikes. “Wij zijn de eerste producent die met machines en een geautomatiseerde productielijn fietsframes gaat produceren in Europa.” Een primeur voor ons continent dus, en een duurzame primeur op de koop toe.Tweewielers zijn de toekomst, dat hebben ze bij REIN4CED goed begrepen. In 2015 werden ze opgericht als een engineering consulting firma, maar een drietal jaren later maakten ze de transitie naar productie. Er was duidelijk vraag naar lokaal geproduceerd materiaal vanuit de fietssector. “De Vlaamse kenniseconomie heeft zijn sterke kanten, maar blijkt vandaag ook een aantal zwaktes te hebben. In de actualiteit zagen we al dat we sterk afhankelijk zijn van de maakindustrie in het buitenland. Dat zorgt dan weer voor een zwakke positie in de huidige economie”, klinkt het.


“Het proces dat wij gebruiken is uniek in de wereld.”

Het traditionele carbon dat we kennen uit de Formule 1 of van koersfietsen is licht en sterk, maar ondervindt problemen wanneer het geconfronteerd wordt met een snelle en zware impact. REIN4CED heeft daarom een eigen materiaal ontwikkeld dat minder onderhevig is aan dit probleem en daardoor langer meegaat. Win-win, voor jou én voor het milieu.


Je verplaatsen met een fiets of e-bike is sowieso een duurzame keuze. Maar REIN4CED wil verder gaan dan dat: “We willen een verandering brengen in de mindset van mensen. Waarom het ver weg zoeken als je het ook in Europa kan vinden?” Voor het bedrijf is het bovendien belangrijk dat jongeren mee zijn met dit idee. “Dat kan alleen maar bijdragen tot goede keuzes in de toekomst.”


Dit motto en de technologische innovatie van het bedrijf is alvast niet onopgemerkt gebleven. De vijftig medewerkers van REIN4CED mochten de afgelopen jaren al verschillende prijzen in ontvangst nemen. En the best is yet to come, want wanneer de fietsenmarkt veroverd is, heeft het bedrijf nog grootse plannen. Want ook in de ruimte zal het materiaal en de technologie van REIN4CED welkom zijn! 


 

Op dinsdag 19 oktober bezoekt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters samen met een klas van het GO! Atheneum De Ring REIN4CED. Daar zullen ze meer toelichting krijgen bij onder andere de productie van twee duurzame frames die op het punt staan om commercieel gelanceerd te worden.

Comments