top of page

En ze sliepen nog lang en gelukkig.

Updated: Oct 13, 2021

Volwassenen hebben gemiddeld zeven tot negen uur slaap per nacht nodig. Van je hele leven breng je dus zeker een derde in bed door!Als je zoveel tijd in bed besteedt, kan je dat maar beter doen op een duurzaam slaapsysteem. En dat is exact waar LS Bedding voor kan zorgen. Met 157 mensen van vijftien verschillende nationaliteiten ontwerpen, fabriceren en vermarkten ze slaapconcepten die duurzaam zijn, van hoge kwaliteit én goed voor je ergonomie.“Wat het meest in het oog springt, is momenteel ons partnership met de Rode Duivels”, klinkt het bij LS Bedding. Dat klopt, want om de voetballers na een intense wedstrijd te laten recupereren, heeft de medische staf van de Rode Duivels gekozen voor Ergosleep, een van de drie merken van LS Bedding. Kiezen voor Ergosleepbetekent dat je kiest voor een gepersonaliseerd systeem, helemaal afgestemd op jouw SLAAP-DNA®. Ergonomie (zoals je kan zien in de benaming van het merk) staat hier centraal: weg dus met rugpijn of slapeloze nachten. Daarnaast is het concept niet enkel gericht op jouw individuele ondersteuning, maar kan je het ook aanpassen in de tijd. Hierdoor evolueert jouw Ergosleep mee met wat jij nodig hebt en kan je het langer gebruiken.


“Wij onderzoeken en promoten al meer dan tien jaar circulaire principes in onze sector.”

LS Bedding zet daarnaast volop in op de circulariteit van matrassen. “Al meer dan tien jaar onderzoeken we de toepassing van circulaire principes in de slaapcomfortbranche. Het is een langlopend traject, dat het belang aantoont van sector-én grensoverschrijdende samenwerking om circulariteit effectief tot stand te brengen.


”Een van die circulaire principes is bijvoorbeeld het produceren op order. Wanneer je een slaapsysteem bestelt, moet dat niet uit een gigantische opslagplaats gehaald worden. Integendeel: je product wordt enkel geproduceerd wanneer je het in de winkel bestelt. Dit voorkomt verspilling van materialen en onnodig transport. Een ander principe is het gebruik van geoptimaliseerde rittenschema’s. LS Bedding werkt voor de levering van de slaapsystemen met schema’s die geografisch aangepast worden, zodat de klanten hun bestelling in één keer krijgen en de chauffeurs niet te veel onnodige kilometers moeten afleggen. Wanneer je een systeem van LS Bedding hebt, kan je dus op je twee oren slapen: je matras is gemaakt met respect voor het milieu.


Ook binnen het bedrijf wordt naar het milieu gekeken. Zo werd er in 2020 wel 30 % minder afval geproduceerd in vergelijking met tien jaar eerder en wordt er op zonne-energie geproduceerd.


Jongeren zijn voor het bedrijf bijzonder belangrijk –kijk maar naar de promotie van Ergosleep insamenwerking met onze Belgische voetballers. Maar ze doen zelf ook een duit in het zakje. Zo leiden ze zelf jongeren op via de individuele beroepsopleiding van de VDAB en doen ze graag mee met het YOUCA-initiatief, waarbij jongeren een dag aan de slag gaan in een bedrijf en hun loon doneren aan een goed doel. Daarnaast lopen de leerlingen van de lokale scholengemeenschap regelmatig stage bij hen. “We kunnen enkel floreren als we erin slagen om jongeren te boeien en in te schakelen in onze verdere ontplooiing.”
 

Op maandag 11 oktober streken we met onze Tour Klimaat & Energie 2021 neer in Oost-Vlaanderen. Zanna sprong met enkele jongeren mee op onze hybride tourbus van De Lijn.Technopolis heeft trouwens het vetste science kanaal van België! Verwacht je aan knallers van video's rond science, hacks, facts en allerlei maffe experimenten.


Je kan Technopolis volgen via:


留言


bottom of page